Variant på Liquid Surface

HTC U12 kan komma i variant med frostat glasbakstycke

Enligt de senaste ryktena ska HTC:s kommande flaggskeppstelefon U12 offentliggöras så snart som i april, och mängder av information om enheten har redan läckt ut. Nu kommer dessutom uppgifter om att telefonen kan komma i en variant med ett bakstycke i frostat glas.

Publicerad Uppdaterad

Frostat glas hör väl inte direkt till vanligheterna när det gäller smartphonedesign. Men den saken kan taiwanesiska HTC stå i begrepp att ändra på. Åtminstone om man får tro de uppgifter som nu sägs komma från en pålitlig källa med insyn i HTC:s planer. Den kommande flaggskeppstelefonen U12 ska nämligen vara på gång i en mattvit version som har ett bakstycke i just frostat glas. Enligt källan bakom uppgifterna ska designen vara ”helt unik”, även om det handlar om en variant av den tidigare lanserade designen Liquid Surface. Telefonen får således böjt glas både på fram och bakstycket, medan ramen kommer att vara i metall. Fingeravgtryckssensorn ska vara placerad alldeles nedanför dubbelkameran på bakstycket. 

Specifikationerna avslöjade

När det gäller specifikationerna för U12 i övrigt så har de ju som kanske bekant redan läckt ut. Huruvida de är 100 proent korrekta återstår givetvis att se. Men för den som missat det så kommer U12 sannolikt att ha Snapdragon 845-chipp, 6-tumsskärm med Quad HD-upplösning, 6 GB arbetsminne, 128 lagringsutrymme (som kan expanderas) och en dubbelkamera med 12 + 16 megapixlars upplösning. Batteriet sägs ligga på 3 420 mAh och telefonen ska ha stöd för dubbla SIM-kort och 5G. Vidare ska den vara IP68-klassad och köra Android 8.0 Oreo. 

Källa