https://www.mobil.se/nyheter/huawei-meddelar-vilka-telefoner-som-far-android-10
568121
Nyheter
Lång lista

Huawei meddelar vilka telefoner som får Android 10

I ett pressmeddelande har Huawei globalt nu meddelat vilka av bolagets befintliga telefoner som kommer uppgraderas till Android 10.

Huawei har redan bevisat att man trots den amerikanska blockaden kan leverera systemuppdateringar av Android till P30 Pro. Nu har man även i ett pressmeddelande som GSM Arena fått, redogjort för vilka telefoner som framöver kommer att uppdateras till Android 10. Det handlar om en lång lista. Först ut ska utöver P30 och P30 Pro även Mate 20 Pro vara. Listan i sin helhet ser ut som följer:

Alla telefoner i listan har inte sålts i Sverige men i listan hittar vi i alla fall huvuddelen av de telefoner Huawei släppt på den svenska marknaden, men det finns undantag. Huawei P20 Lite som vi testade i augusti 2018 saknas till exempel liksom Huawei Mate 10 Lite, men den är äldre och släpptes redan 2017. 

Den amerikanska blockaden av Huawei berör framförallt de telefoner som bolaget lanserar framöver. De telefoner som redan sålts här i Sverige har fortfarande tillgång till Googles tjänster och appbutik och ska enligt Huawei även få säkerhetsuppdateringar och appuppdateringar i framtiden. Någon detaljerad tidsplan för när var och en av telefonerna ovan ska få uppdateringen finns inte i pressmeddelandet, men Nova 5T samt P30- och Mate 20-serien ska få uppdateringen redan under januari, medan resten av telefonerna uppdateras senare.

Ämnen