Tidiga rykten

Huaweis P30 Pro får böjd skärm och sensorpanel

De första ryktena om 2019 års P-flaggskepp från Huawei har redan börjat cirkulera. Och enligt dem kommer telefonen att ha en rundad skärm med sensorpanel i toppen.

Publicerad Uppdaterad

2019 ser ut att kunna bli det år då sensorpanelerna ersätts med alternativa lösningar. Inte minst Huawei och Samsung har varit tidigt framme med enheter som har en utskärning i form av ett hål för selfiekameran i skärmen, i stället för sensorpanel. Men kanske kommer inte riktigt alla flaggskepp att slopa företeelsen. De första ryktena om Huaweis förväntade P30 Pro har nämligen börjat cirkulera, och enligt uppgifterna så ska telefonen ha rundade skärmkanter och – just det – en sensorpanel. 

Rykten från Kina

Det finns förstås all anledning att vara skeptisk till så här tidiga rykten om en förväntad telefon, men techläckaren Ice Universe som kommit med uppgifterna är å andra sidan sällan felinformerad. Det är ”industrikällor” som Ice Universe pratat med hävdar att skärmen kommer att vara i samma stil som den man hittar på det senaste Huawei-flaggskeppet Mate 20 Pro. En förklaring till att man valt att behålla den klassiska sensorpanelen istället för att förse enheten med en mer modern deisgn med kamerahål kan vara bristen på OLED-skärmar med kamerahål. Samsung är i nuläget den enda tillverkare som erbjuder skärmtypen, och möjligen är det en kapacitetsfråga. 

Källa