Wear OS och Android i ny form

Inför Google IO: Jätteläcka med detaljer om Android 12

Google har utlovat stora nyheter under morgondagens utvecklarkonferens Google IO. Ett smakprov av det kan vara det vi nu får se.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Jon Prosser som nu visar en lanseringsvideo där många av nyheterna i Android 12 visas upp. Han visade för ett par dagar sedan upp bilder även på kommande Pixel-telefonerna. Videon som ser ut att vara avfilmad från en skärm visar en rad olika grafiska detaljer som antyder att utseendet på Android 12 kommer förändras i grunden. Det ska enligt uppgifter handla om en radikal förändring och i filmen kan man se hur gränssnittet såväl som en rad olika systemappar fått nytt utseende. Filmen som ska vara en lanseringsvideo för Android 12 startar ca 6.30 in i filmen nedan. Det har ryktats om att en betaversion av Android 12 ska släppas efter presentationen på Google IO vilket då skulle göra det tillgängligt för användare av Googles Pixeltelefoner att testa direkt. Samtidigt talas det även om att Google planerar en större omgörning av Wear OS, något som ska ha övertygat Samsung om att byta från sitt eget OS till Wear OS i kommande smarta klockor. 

Google IO startar imorgon tisdag med en streamad presentation klockan 19.00 svensk tid och Mobil rapporterar givetvis om de nyheter som släpps.