Pro-modeller kan bli dyrare

Iphone 15 Pro-modellerna kan stå inför en prishöjning

Iphone med mobilskal.

Apple räknar dock med att det inte ska påverka antalet sålda enheter.

Publicerad Uppdaterad

Apple överväger att höja priserna på iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max, medan priserna på vanliga Iphone 15-modellerna kommer bli oförändrade. Det säger publikationen Bloomberg, där man också uppger att Apple förväntar sig att skicka ut ungefär samma antal iPhone 15-enheter som iPhone 14, med ett mål på cirka 85 miljoner enheter för detta kalenderår. En förväntad stabil enhetsförsäljning i kombination med det högre priset för Pro-modellerna skulle leda till en intäktsökning för företaget.

Det sägs ingenting om hur stor ökningen kan komma att bli för Pro-modellerna, men tidigare i år antydde Apples VD Tim Cook att kunder är villiga att betala för att få en så bra iPhone som möjligt: "Jag tror att folk är villiga att verkligen anstränga sig för att få det bästa de har råd med i den kategorin."

Om priserna kommer att ligga kvar för de vanliga modellerna kan det bli fråga om en ganska rejäl prishöjning, då en rad rykten och läckor har gått ut med information om att Apple har lagt ner mycket arbete på att särskilja Pro- och ”icke-Pro”-modellerna med olika material, funktioner och komponenter.

I Sverige kan dessutom prishöjningen komma att bli ännu högre, beroende på hur stark den svenska kronan står sig mot dollarn.