1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lacka-avslojar-googles-forsta-klocka
571310
Nyheter
falskt
Visar vad Wear OS kan göra

Läcka avslöjar Googles första klocka

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/pixelwatch.jpg?itok=6E1a7NXA', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/pixelwatch.jpg?itok=ypnmkYQS', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/pixelwatch.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nu tänker Google ge sig in på marknaden för smartklockor.

Ett flertal läckor går nu ut med information om att Google arbetar på en egen smartklocka. Något officiellt finns givetvis inte om det som ska gå under projektnamnet Rohan, men påstås komma att få namnet Pixel Watch. 

Redan i våras dök det upp rykten om en Google-klocka med projektnamnet Rohan, men nu ska utvecklingen ha kommit så långt att det ska finnas fungerande prototyper som har använts för utvecklingstester. Enligt testare kan det förekomma en del problem med batteritiden. För tillfället ska klocka bara klara en dag på en laddning och dessutom ladda ganska långsamt, men det framgår inte om det är något som kan påverka utvecklingen eller om batteritiden kan utökas innan officiell lansering.

Läckorna, som ska vara personer som arbetar för Google, säger att klockan kommer att få en rund design inte olik Samsung Galaxy Watch 4. Den ska dessutom sakna ring runt urtavlan utan ha skärm hela vägen ut till kanterna.

För tillfället ska klockan, som lär använda den senaste versionen av Wear OS, än så länge erbjuda grundläggande hälsomätningar samt ska kunna integrera med Fitbit som ju köptes av Google för en tid sedan.

Den senaste tiden har Googles operativsystem Wear OS sett en enorm ökning av antalet användare, ökning då från en låg nivå och tack vare Samsungs nya smartklockor som använder systemet. Siffror för tredje kvartalet 2021 visade att 17,3 procent av klockorna som levererats använde Wear OS jämfört med 3,2 procent för samma kvartal 2020.

Avsikten är att Pixel Watch ska lanseras under nästa år, och det spekuleras i att det kan komma att ske under våren.