Amoled och elva dagars batteritid

Läcka avslöjar ny smartklocka från Garmin

Garmin Forerunner 55 får en efterföljare.

Bilder och specifikationer avslöjar en ny instegsmodell av Garmin Forerunner.

Det är Fitness Tracker Test som publicerar information av en ännu inte avslöjad Garmin Forerunner 165. Modellen ska vara tänkt som en kraftigt uppdaterad variant av Forerunner 55 och tänkt som en ny instegsmodell till företagets Forerunner-serie. 

Enligt uppgift kommer Forerunner 165 att vara utrustad med en amoled-skärm på 1,2 tum med en upplösning på 390x390 pixlar, med en boett som mäter 43 x 43 x 11,6 millimeter. Valet att använda amoled har dock gått ut en del över batteritiden som uppges bara vara upp till elva dagar jämfört med föregångaren Forerunner 55. 

Enligt läckan kommer det att lanseras två modeller – Forerunner 165 och Forerunner 165 Music - där den senare kommer att erbjuda mer lagringsutrymme (fyra gigabyte) samt Wi-Fi-anslutning, medan den vanliga modellen enbart erbjuder Bluetooth. 

Garmin har valt att använda fjärde generationens PPG-sensor som man kallar "Elevate V4" som bland annat mäter pulsfrekvens och hjärtfrekvensvariabilitet. Tillsammans med en barometrisk höjdmätare ser den till att mäta SpO2-funktioner, HRV / HRV-status, VO2max (landsvägslöpning/traillöpning), löpdynamik, löpkraft samt “Breadcrumb navigation”. Man har även lagt till de nyligen introducerade funktionen för att registrera när man tar en tupplur. 

De europeiska priserna påstås bli 280 euro för Forerunner 165, medan Music-modellen hamnar på 330 euro. 

Om den läckta informationen stämmer kan Garmin komma att avtäcka Forerunner 165 och Forerunner 165 Music inom en mycket snar framtid.