Flera källor

Läckta skal till Samsungs nästa giganter

Det läckta skalet till Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

Bilder har läckts på skal till Samsung Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus.

Publicerad Uppdaterad

Både vårens böjda flaggskepp som förväntas bli större och nästa Galaxy Note, som Samsung själva antytt, ligger bra till för en lansering i höst. Att vi lär få se Galaxy S6 Edge Plus framåt baseras på bilder både från Twitter och tillbehör läckta på rumänska butikssidorna Mobiledirect samt Lofinger. Bilderna som har släppts via twitterkontot Onleaks, vars tidigare läckor, i alla fall en del av dem, har visat sig stämma har nu läckt bilder på både skal till vad som påstås vara Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus. De två skalen som har läckts ser nästan identiska ut med undantag för den undre kanten.

Det läckta skalet till Samsung Galaxy Note 5.

Tidigare rykten har sagt att Galaxy Note 5 kommer att ha en upplösning på antingen quad-hd eller 4K. Det är dock inte troligt att Galaxy Note 5 håller samma upplösning som Note 4 inför släppet av Gear VR, företagets headset för virtuell verklighet. Än så länge har produkten bara släppts i begränsad upplaga. Högre upplösning är en komponent som driver utvecklingen inom VR och Oculus VR, företaget som Samsung arbetar med och som ägs av Facebook, har sagt att man siktar på ett släpp av en tydligare massmarknadsprodukt mot slutet av 2015. Släppet sker allra troligast då tillsammans med Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus. 

Hårdvaran i Galaxy Note 5 ska enligt rykten vara en Exynos 7422 eller 7430, den sistnämnda tror man dock inte är redo för produktion. I Galaxy S6 Edge Plus förväntar man sig däremot att det blir den något klenare Snapdragon 808-processorn. Skärmarna på enheterna ska vara 5,5 (Edge) och 5,9 tum (Note).

Telefonerna lär lanseras i september under IFA-mässan i Berlin.

Källa