https://www.mobil.se/nyheter/lasarfraga-har-du-eller-ar-sugen-pa-en-smartklocka
566775
Nyheter
Hälsodata och notifieringar på armen

Mobils läsare om smartklockan: Hälften har redan, många vill skaffa en

Smartklockan verkar ha vunnit Mobils läsares hjärtan. Det står klart i vår läsarfråga.

Om smartklockan är en nödvändig pryl kan diskuteras, men i varje fall när vi frågar mobil.se:s läsare är ett överväldigande antal positiva till den smarta klockan.

Ganska exakt hälften av de som svarat har redan eller har haft en smartklocka. Av dessa använder 90 procent den fortfarande, medan bara 10 procent provat men slutat använda klockan.

Gruppen som inte har en smartklocka men väl en träningsklocka eller aktivitetsarmand är jämförelsevis liten, 8 procent av de svarande. Skillnaden mellan en träningsklocka och en smartklocka är förstås rätt godtycklig, och det är inte osannolikt att en del av de som till exempel har en Garminklocka räknar det som en smartklocka och har svarat ja. Samtidigt säger det en del om användarmönstret. Det är långt ifrån bara tränings- och hälsofunktioner som lockar med smartklockan.

42 procent av de nästan 2000 personer som svarat har varken klocka eller aktivitetsarmband. Av dessa är den absoluta majoriteten, 81 procent av de som inte har en klocka, intresserade av att skaffa sig en, medan bara 19 procent ser det som en onödig pryl de inte behöver.

När mer än en tredjedel av svarar säger att de inte har en smartklocka men är sugna på att skaffa en kan man nog konstatera att klockorna fortfarande inte nått sin fulla marknadspotential här i Sverige.

Har du en smartklocka?

Har du en smartklocka?

Ja
45% (840 röster)
Ja, men jag använder den inte/ har haft men gjort mig av med
5% (87 röster)
Nej, men jag har aktivitetsarmband/träningsklocka som jag använder
8% (158 röster)
Nej, men jag är lite sugen på att skaffa en
34% (651 röster)
Nej, och jag vill inte ha en heller
8% (151 röster)
Totalt antal röster: 1887
Resultatvisning: 
0
566773

Ämnen