https://www.mobil.se/nyheter/lasarfraga-skulle-du-kopa-en-huawei-telefon-nu
567069
Nyheter
USA:s president ger blandade signaler

Läsarfråga: Skulle du köpa en Huawei-telefon nu?

USA:s president Donald Trump har på en presskonferens både sagt att Huawei-sanktionerna kan släppas i en uppgörelse med Kina, och kallat företaget "väldigt farligt".

Huawei och deras dotterbolag Honor har det tufft just nu, efter att ha hamnat på en lista över företag som det krävs specialtillstånd för amerikanska bolag att handla med, och bland andra Google, Qualcomm och Arm har tvingats säga upp samarbetet. Kortsiktigt påverkar det inte befintliga Huawei-mobiler som kan fortsätta fungera som nu, men långsiktigt kan Huawei varken göra nya mobiler eller skicka ut systemuppdateringar till de befintliga.

Frågan är hur långsiktigt man behöver tänka. När en amerikansk reporter frågade USA:s president Donald Trump om Huawei på en presskonferens antydde han att Huawei kan bli en del i en uppgörelse i det pågående handelskriget med Kina.

- Om vi slöt ett avtal kan jag föreställa mig att Huawei kunde vara inkluderad i någon form i handelsavtalet.

Men på för honom karakteristiskt vis är det väldigt blandade tongångar. Han kallar samtidigt Huawei för "ett väldigt farligt företag ur säkerhetssynpunkt" och säger att det är för tidigt att säga någonting säkert.

Vi passar på att fråga dig som läsare om du skulle kunna tänka dig att köpa en Huawei- eller Honor-mobil om du skulle köpa en ny mobil i dag.

Om du skulle köpa en ny mobil i dag, skulle du kunna tänka dig att köpa en Huawei-mobil?

Om du skulle köpa en ny mobil i dag, skulle du kunna tänka dig att köpa en Huawei-mobil?

Resultatvisning: 
0
567070