1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lenovo-lanserar-sin-spelmobil-lenovo-legion-tar-upp-kampen
568954
Nyheter
falskt
The game is afoot

Lenovo lanserar sin spelmobil Lenovo Legion – tar upp kampen

Marknaden för spelmobilen får en ny deltagare i Lenovo Legion Phone Duel.

När det talas om mobiltelefoner som vänder sig till spelare brukar det nu för tiden handla om den nylanserade Asus ROG Phone 3. Nu vill dock Lenovo ta upp kampen om den målgruppen med Lenovo Legion Phone Duel, en telefon särskilt utvecklad för mobila gamers.

Lenovo Legion Phone Duel använder Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G med sub-6 5G på upp till 2,52 Gb/sek, och flaggskeppsmodellen har 16 gigabyte LPDDR5 och 512 gigabyte lagringsutrymme. Den har en Amoled-skärm på 6,65 tum med en upplösning på 2340 x 1080 pixel och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Snarlik Asus ROG-telefon alltså.

Angående de mer spelinriktade funktionerna kommer den att ha en virtuell joystick samt dubbla "triggerknappar" ungefär som handkontroller till vanliga spelkonsoler samt dubbla vibrationsmotorer. 

I en del avseenden handlar det inte enbart om en mobil speltelefon, då det blir möjligt att dels ansluta telefonen till en extern skärm eller TV samt spela med mus och tangentbord. 

Lenovo Legion Phone Duel väger 239 gram och är som mest 9,9 mm tjock. Den uppfällbara självporträttskameran som syns på långsidan kan tillsammans med de fyra mikrofonerna med brusreducering användas för att strömma till exempelvis YouTube och Twitch.

Telefonen innehåller dubbla batterier på 2500mAh vardera, och de är placerade på telefonens kortsidor för att både ge telefonen bättre balans och minska risken för överhettning. Den har dessutom inbyggda kopparrör med vätskekylning för effektivare kylning. 90W snabbladdning gör att den totala batterikapaciteten på 5000 mAh blir fulladdad på 30 minuter.

Lenovo Legion Phone Duel förväntas bli tillgänglig i Kina nu i juli och ska sedan släppas till utvalda men ännu inte namngivna marknader världen över. Vi vet ännu inte om den kommer till Sverige och vad ett svenskt pris kan tänkas bli.

Ämnen