Tegra 3

LG 4X HD med fyra kärnor och ICS

LG följer upp toppmodellen 2X med 4X HD och dubblar antalet processorkärnor.

Publicerad Uppdaterad

Efter att det varit relativt tyst från LG under andra halvan av 2011 lanserar man nu den sjätte nya modellen inom loppet av några dagar. 4X HD är en ny toppmodell och ersätter 2X som lanserades förra våren. 2X hade en dual core-processor med två kärnor, den har nu ersättas av en processor av typen quad core med fyra kärnor. Det är en Tegra 3-processor från Nvidia med klockfrekvensen 1,5 gigahertz.

4X HD har samma kantiga formgivning med raka linjer och skarpa hörn som LG introducerade när man lanserade den senaste Prada-mobilen och som även går igen i formerna hos L-serien och den stora Vu.

Med en skärm på 4.7 tum är även 4X HD en ganska stor telefon. Tillverkaren beskriver skärmtypen som "True HD IPS" och upplösningen är 1280x720 pixlar. För att driva skärmen och telefonen i övrigt finns ett batteri med kapaciteten 2150 mAh.

Eftersom det är fråga om LG:s nya toppmodell är operativsystemet givetvis version 4.0 av Android. Telefonen har en 8-megapixelkamera på baksidan och en 1,3 megapixelkamera på framsidan. Det inbyggda minnet har plats för 16 gigabyte.

På LG i Sverige utlovar man information om vad som gäller för den svenska marknaden senaste inom några dagar, men det är ingen vågad gissning att vi kommer få se 4X HD hos svenska återförsäljare.