Office överallt

LG och Sony förinstallerar Microsoft Office

Microsoft Office kommer finnas på fler plattor inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Något vi noterade när vi började testa Sony Xperia Z4 Tablet var att Microsoft Office fanns förinstallerat. Inte tillsammans med någon provprenumeration eller liknande, utan det låg mest bara där och skräpade och hoppades på att du redan var kund.

Nu har Microsoft gått ut med en lista på vilka tillverkare de slutit avtal med gällande att bundla surfplattor med företagets Office-produkter och givetvis finns Sony med på den listan, så vi kommer troligen få se fler surfplattor från företaget med apparna förinstallerade. Även om listan i övrigt täcker in mindre tillverkare återfinns även LG där, så om vi får hit någon uppföljare i G Pad-serien kan vi räkna med att Office kommer att finnas där också.

Sedan tidigare finns Microsoft Office som bekant förinstallerat på Samsung Galaxy S6 och S6 Edge. Avtalet som presenterades nu verkar dock enbart innefatta surfplattor.

Givetvis finns det en del pengar involverade i det här från tillverkarnas sida, men för dig som användare, stör du dig på den här typen av förinstallerade appar? Är Microsoft lika bra eller dålig som all annan bloatware i branschen? Kommentarsfältet är ditt.