Klockor med Android Wear 2.0

Lista: priset på klockorna med nya Android Wear

En hel del befintliga Androidklockor får en uppgradering till Android Wear 2.0. En hel del har dessutom hunnit sjunka i pris. Vi har kollat hur billigt du kommer undan för att få senaste klocksystemet.

Publicerad Uppdaterad

Nu är Android Wear 2.0 ute i det vilda med en hel del nya funktioner i släptåg. Samtidigt har LG utannonserat två nya klockor som levereras med den senaste versionen, men de har inte hunnit till Sverige än (om de ens gör det, återstår att se). Fler tillverkare lär lansera klockor med nya Android Wear under Mobile World Congress, men inte ska du behöva vänta så länge.

I samma veva som systemet presenterades berättade Google även vilka befintliga klockor som kommer att få uppdateringen. Efter att ha sorterat bort de som slutat säljas, inte har hunnit börja säljas eller som helt enkelt aldrig kom till Sverige har vi en helt okej lista över klockor som uppdateras. Den ser ut som följer:

Asus Zenwatch 3 - 2490 kr
Fossil Q Founder - 2495 kr
Fossil Q Marshal - 2695 kr
Fossil Q Wander - 2695 kr
Huawei Watch - 2490 kr och uppåt beroende på modell
LG Watch Urbane 2nd edition - 4 399 kr 
Michael Kors Access - 3695 kr och uppåt beroende på modell
Moto 360 2nd gen - 2490 kr och uppåt beroende på modell
Moto 360 Sport - 1690 kr
Polar M600 - 2 990 kr
Tag heuer Connected - 14 875 kr 

Priserna är tagna från Prisjakt och utgör inte något slags medelvärde eller riktpris som vi annars brukar hänvisa till. Istället tittade vi på stora och etablerade återförsäljare och deras lägstapriser samt om de över huvud taget fanns i lager.

Absolut dyrast att få en smak av 2017 års system för smarta klockor är som synes Tag Heuer. Å andra sidan har de aldrig ens försökt vara en budgetspelare. Tittar vi i andra änden av prisstegen har Moto 360 Sport sjunkit rejält i pris sedan den lanserades. 1700 för en smartklocka med både GPS och pulsmätare är i sammanhanget en riktigt bra deal.

Samtidigt ska det såklart nämnas att ovanstående klockor kan försvinna från hyllorna inom kort, då många av dem inte är speciellt färska längre. Passa på helt enkelt. Det ska även nämnas att klockorna inte nödvändigtvis kommer att få uppdateringen nu på en gång, utan det kan ta allt från veckor till månader om tillverkaren behöver göra några justeringar innan släpp.