Äntligen!

Microsoft Office släppt till Ipad

Istället för att släppa ett pekskärmsanpassat Officepaket till Windows blir det Ipad som är först ut.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats länge om ”riktiga” Office till Ipad och för några veckor sedan drog rykteskarusellen igång igen. Ryktena visade sig stämma och Ipad-ägare kan nu ladda ner Word, Excel och Powerpoint.

Vi återkommer inom kort med ett test av apparna, men vid en första anblick ser det ut som att det mesta är på plats jämfört med de traditionella programmen.

Apparna i sig är gratis och tillåter i det utförandet visning av respektive dokumenttyper. För att få tillgång till full redigeringsmöjlighet, och möjligheten att skapa dokument, krävs det att du är prenumerant på Office 365, vilket även ger dig fem Officelicenser för Windows och Mac OS för 89 kronor i månaden.

Samtidigt gör Microsoft även Office-apparna till Iphone och Android gratis för användning, då de redan från början var begränsade versioner av Office-paketet. Nu återstår det bara att se när Microsoft behagar släppa sin kanske viktigaste programsvit även till sina egna plattformar. Sedan tidigare finns dock Office integrerat i mobiler med Microsofts operativsystem Windows Phone.