Nya fotofunktioner i Google Foto

Mycket nya funktioner när Google nu visar nya Google Foto

Google släpper en ny generation av sin foto-app.

Publicerad Uppdaterad

Google släpper version 5 av sin app Google Foto, och det med en rad nyheter för hur du hanterar dina foton. Redan innan du startar appen finns det en nyhet - en ny ikon. De stora förändringarna finns i dock i själva appen, där den mest synliga är en ny design som baserar sig på tre flikar - Foton, Sök och Bibliotek.

Foton innehåller dina bilder och videoklipp, men de har fått större miniatyrbilder, större ikoner för minnen och mindre tomt utrymme mellan miniatyrerna. Google har dessutom skrotat "Åt dig själv"-kategorin som fanns tidigare och nu hittar du allt automatiskt skapat innehåll bland dina vanliga foton. De har dessutom lagt till flera olika kategorier av minnen samt fler möjligheter att styra vilka minnen du vill se, exempelvis genom att filtrera bort specifika tidsperioder och människor.

Sökfunktionen har kompletterats med en kartfunktion där dina foton placeras ut där de togs.

Biblioteket innehåller de vanligaste funktionerna som exempelvis album, favoriter et cetera.

Den nya versionen av Google Foto kommer att slussas ut till användare steg för steg under den kommande veckan. Har du inte testat Google Foto så handlar det om en webbaserad tjänst och app där du gratis får lagra hur många bilder du vill i bergänsad upplösning, eller om du föredrar det, kan lagra bilder i full upplösning men där utrymmet räknas mot det tillgängliga i ditt Google-konto. 

I Google Foto kan du sedan skapa album och få hjälp av tjänsten att hitta motiv, platser, perosner och liknande eftersom bilderna tolkas och kategoriseras. Du kan även dela med dig av bilder till andra användare och skapa gemensamma album.