Svensk distribution

Netonnet börjar sälja Xiaomi-mobiler

Xiaomis telefoner blir ytterligare lite mer tillgängliga i Sverige i och med ett distributörsavtal.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi är en av världens största mobiltillverkare, med intressanta produkter som den billigare toppmodellen Mi6 och den innovativa Mi Mix 2. Men telefonerna är svåra att få tag på i vår del av världen eftersom Xiaomi ännu inte på allvar startat distribution till Europa. Man har kunnat köpa dem via Kinaimport, och webbutiker som Mi-Store har varit halvofficiella distributionspartner, men det har bland annat varit si och så med svenskt språkstöd.

Nu ser det ut att bli lite lättare att välja Xiaomi för den intresserade. Det är webbutiken Netonnet som nu börjar sälja Xiaomimobiler. Bakom ligger samma människor som driver Mi-Store.

- Det stämmer. Vi har precis påbörjat ett samarbete gällande distribution med NetOnNet. Det sker genom ett bolag som heter East & West Distribution AB som också kommer att lansera bland annat Nillkins produkter i Norden. Vi har nu en bra setup för att kunna ta hand om eftermarknad och garantier så att kunder som köper Xiaomis produkter ska få en så komplett service som möjligt och känna sig trygga med sitt köp. Svenska och Finska språket rullas just nu ut på officiella globala MIUI (Xiaomis systemtillägg till Android) vilket vi också gillar, säger Krister Sundquist på Mi-Store.

Netonnet i Sverige och Norge och Verkkokauppa i Finland är de första nordiska återförsäljarna, och de första mobilerna i lager är Xiaomi Mi Mix 2 och Xiaomi Mi A1, men fler utlovas. Priset på Mi Mix 2 är 4990 kr och för Mi A1 2790 kr. East & West Distribution har också som mål att få en operatör att börja sälja telefonerna.

- Xiaomi skyndar långsamt och detta är inte en officiell lansering utan ett sätt att möta den efterfrågan som finns av Xiaomis fantastiska produkter på ett så strukturerat sätt som möjligt, säger Krister Sundquist.