Annons

Kanske kommer den trots allt

Nya rykten kring Iphone SE 4

Snart kan Hem-knappen vara historia.
Snart kan Hem-knappen vara historia.

Den inte bara lever, den ska dessutom erbjuda en rad nyheter.

Det har kretsat många rykten kring den icke utannonserade fjärde versionen av mellanklass-Iphone – Iphone SE 4. Det har bland annat kretsar kring att utvecklingen skulle ha stoppats, men nu kommer publikationen MacRumors med ny läckt information. Enligt källor som de varit i kontakt med är Iphone SE 4 inte bara på gång, den kommer även att erbjuda betydligt fler nyheter än sin föregångare Iphone SE 3.

Enheten, som ska gå under kodnamnet D59, utvecklas med en ny design som bland annat kommer att sätta stopp för Iphone med en hemknapp. Här kommer man istället att använda en modifierad version av chassit för Iphone 14, vilket också kan betyda att den får en skärm på 6,1 tum. En del av modifieringarna kommer att omfatta bakplattan, eftersom kameran i Iphone SE 4 enbart har en lins medan Iphone 14 har två. Man påstås dessutom att den kameran kommer att ligga på 48 megapixel liknande den i Iphone 15.

En annan detalj som nämns är att nya Iphone SE kommer att ha Face ID istället för Touch ID på sidoknappen, och givetvis också en usb-C-port istället för Lightning. Den ska även komma att få den nya ”action button” som introducerades med Iphone 15-modellerna.

Exakt när Apple planerar att presentera den nya iPhone SE är också oklart. Medan vissa källor pekar på en lansering 2024, tror MacRumors att iPhone SE 4 kommer att introduceras 2025, efter lanseringen av iPhone 16.

Exakt när Apple planerar att presentera den nya Iphone SE är oklart, vissa rykten pratar om en lansering under 2024, medan MacRumors hävdar 2025, efter lanseringen av iPhone 16.