https://www.mobil.se/nyheter/nya-rykten-om-hostens-lansering-av-iphone-12
568559
Nyheter
falskt
Iphone 12

Nya rykten om höstens lansering av Iphone 12

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/rykteiphone12.jpg?itok=U1DGRFuv', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/rykteiphone12.jpg?itok=y85HC7u2', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/rykteiphone12.jpg', w: 727, h: 438, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/iphone12.jpg?itok=V-AFRD6t', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/iphone12.jpg?itok=FI9ZjMej', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/iphone12.jpg', w: 2000, h: 1334, title: ' ' },]
En ny rapport menar att Iphone 12-modellerna kommer att bli försenade på grund av de olika reseförbuden och andra problem som uppstått i designen.

Ryktena och rapporterna kring de kommande Iphone 12-modellerna har varit många. Det verkar komma nya rapporter varje vecka, och de hävdar gärna motsatsen till den som kom veckan innan. Den senaste rapporten kommer från en branschanalytiker som menar att de kommande Iphonemodellernas produktionsstarter nu har skjutits på. Detta trots att tillverkaren Foxconn menar att man tar igen den förlorade tiden. 

Internationellt sett har vissa leveranser av den nya Iphone SE blivit försenade på grund av hög efterfrågan. Men analytikern menar också att denna försäljning kommer att påverka siffrorna för Iphone 11, då många hellre köper en lite billigare mobil nu när det ekonomiska läget är osäkert. 

Reseförbud försvårar

Det sägs också att de kommande Iphone 12-modellerna har blivit försenade dels på grund av reseförbuden, vilket har tvingat Apple att styra om produktionen. Samma källa säger att antennen för så kallade millimetervågor, en 5G-teknik var tvungen att designas om vilket också ska ha orsakat förseningar. Det är dock inte helt klart om alla de nya modellerna kommer att ha den här 5G-tekniken så det är inte säkert att den förseningen påverkar alla modeller.

Analytikern Ming-Chi Kuo som ofta har rätt hävdar att Iphone 12-familjen består av fyra olika telefoner. De två enklare Iphone 12-modellerna med 5,4 tum respektive 6,1 tum stora skärmar ska enligt uppgifterna massproduceras med start i september medan telefonen med 6,7-tumsskärm kan skjutas fram till oktober. Hur det här påverkar lanseringarna återstår att se. Om uppgifterna ens stämmer.