https://www.mobil.se/nyheter/nya-samsung-gear-360-s-nder-vr-live
563156
Nyheter
Live till Gear VR, Youtube och Facebook

Nya Samsung Gear 360 sänder VR live

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/nyagear360.jpg?itok=nT9l25p_', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/nyagear360.jpg?itok=_MFTzlid', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/nyagear360.jpg', w: 2000, h: 1329, title: ' ' },]
En ny 360-kamera och ny Gear VR med handkontroll visades upp, utöver de nya telefonerna.

Ett mindre och smidigare format, bättre ergonomi så att Gear 360 blir enklare att hålla i handen när du filmar, det är några av nyheterna i nya Gear 360. Upplösningen på de filmer man spelar in är nu riktig 4K och den största nyheten är att du nu kan strömma det du spelar in direktsänt till Gear VR, Youtube eller Facebook.

Galaxy S8 sköter allt

För att livesändning ska fungera måste bilderna från kamerans två linser sys ihop till en samlad bild och det gör Galaxy S8 i realtid för att sedan skicka vidare filmen till den tjänst du valt. Vi har testat att skicka film direktsänt och när du skickar till Facebook eller Youtube får du upp eventuella kommentarer, likes och liknande direkt i appen i S8 så att du kan svara tittarna.

Annars är den tydligaste skillnaden mot föregångaren att formatet har blivit helt förändrat. Den första Gear 360 hade ett stativ i botten för att enkelt kunna placeras på en plan yta. Möjligheten att ansluta ett stativ finns kvar, men nu är kameran mer anpassad för att du ska kunna hålla den bekvämt i handen när du tar bilder och filmar. Nya Gear 360 ska kosta 2490 kronor.

Gear VR med separat handkontroll

Gear VR fick vi se i ny version redan på Mobile World Congress i år. Den största nyheten är att enheten nu har en handkontroll så att man kan använda huvudet framförallt till att se sig omkring. Handkontrollen ska alltså användas för att göra val i olika menyer, men även för att till exempel greppa, flytta och släppa föremål i den virtuella världen.

Bättre än att trycka på headsetet

Tidigare har du fått navigera genom att trycka på knappar på sidan av själva headsetet, men med handkontrollen ska navigering alltså bli enklare. Den nya handkontrollen fungerar även med äldre versioner av Gear VR och ansluts via bluetooth. Handkontrollen kommer alltså gå att köpa separat utöver att den ska levereras tillsammans med nya Gear VR.

Fyra knappar

Handkontrollen har dels fyra knappar, närmare bestämt den hemknapp och tillbakaknapp men även kan hitta på Gear VR samt även ett plus- och minusreglage och en pekplatta. Utöver knappar och reglage har handkontrollen även sensorer som gör att den känner av rörelser och riktning. Du kan till exempel använda kontrollen för att sikta i spel, plocka upp saker eller exempelvis spela tennis i ett tennisspel. Priset för Gear VR inklusive den nya handkontrollen stannar på 1490 kronor.