Periskopzoom och Snapdragon 8 Gen 3

Nya uppgifter om Oneplus 12: Bilder och specifikationer – släpps 2024

Nästa flaggskepp från Oneplus ser enligt nya uppgifter ut att fokusera på prestanda, kamerans zoom och mindre designförändringar.

Bilderna som visas upp är skapade 3D-renderingar från läckaren Onleaks, men som så många andra gånger baseras de på verkliga bilder av en prototyp, så de ska ge en bra bild av hur telefonen ser ut, förutsatt att tillverkaren i fråga inte ändrar sina planer. 

Baserat på verkliga foton

Renderingarna av Oneplus 12 visar att telefonen till stora delar behåller formgivningen från Oneplus 11, men vi får här centrerad selfiekamera istället för som tidigare i skärmens vänstra hörn. Samarbetet med kameratillverkaren Hasselblad fortsätterså klart och den stora nyheten med kamerorna sak nu vara att Oneplus 12 får periskopzoom. Enligt uppgifter ska Oneplus 12 komma med en huvudkamera i form av Sonys kamerasensor IMX989, samma sensor som sitter i exempelvis Xiaomi 13 Pro. Huvudkameran på 50 megapixel ska samsas med en vidvinkel även den på 50 megapixel och en telelins med periskopzoom då på 64 megapixel.

Skärmen ska vara på 6,7 tum, med oled-teknik och 120 hertz uppdateringstakt. Enligt uppgifterna ska denna kommande telefon drivas av Snapdragon 8 Gen 3 och eftersom den systemkretsen ännu inte finns pekar allt på att telefonen släpps i slutet av 2023 för den kinesiska hemmamarknaden och först tidigt under 2024 i resten av världen.

Vikbar innan dess

Innan det är dags för Oneplus 12 har dock Oneplus själv aviserat att en vikbar telefon är på gång någon gång under tredje kvartalet i år och den ska enligt obekräftade uppgifter lanseras i New York i augusti i år.