Ljud och ljus har fått ben

Nytt från Ikea och Sonos: Symfonisk golvlampa med wifi-högtalare

Kombinationen lampa och uppkopplad högtalare är inte ny, den har Ikea tillsammans med Sonos provat flera gånger förr. Deras senaste skapelse är golvlampan Symfonisk som utöver att spela musik även ska göra det enklare att möblera med ljud.

Publicerad Uppdaterad

Uppdatering: Nu har vi testat Ikea Symfonisk golvlampa och testet hittar du här.

Ikeas serie Symfonisk består redan av en tavelram med integrerad högtalare, en bordslampa och en hyllhögtalare. Den nya högtalaren Symfonisk golvlampa ser i stora delar ut som bordslampan, men på ben. Prislappen är på 2195 kronor och den finns till försäljning från och med januari 2023. 

Givetvis kan den nya högtalaren kopplas till de befintliga för att skapa ett multirumsystem. Symfonisk golvlampa har en skärm i bambu och kan utseendemässigt anpassas genom att du köper till olika lampskärmar separat. Tack vare sin utformning ska lampan även med fördel kunna användas som en bakre högtalare i en hemmabioanläggning. 

Högtalarna i Symfonisk-serien kan läggas till i Ikeas app Ikea Home Smart och styras med Ikeas smarta hemmet-hubb Dirigera tillsammans med andra produkter i det smarta hemmet. Högtalarna kan även styras av Sonos egen app.