Annons

Bekräftat

Officiellt: Ios får stöd för Android Wear

Google har nyligen bekräftat att Android Wear inom kort kommer att fungera till Ios.

Publicerad Uppdaterad

Det nämndes i förbifarten under gårdagen när vi pratade Huawei Watch, men nu har Google själva tagit bladet från munnen… eller klockan från armen om du nu vill.

Inom kort kommer nämligen Android Wear att fungera med Ios och därmed Iphone. Iphone 5, Iphone 5c, Iphone 5s, Iphone 6 och Iphone 6 Plus (rimligen även Iphone 6s med syskon som lanseras inom kort) med Ios 8.2 eller senare är det som kommer att funka från telefonsidan sett. Från klockhållet är det däremot lite mer stympat. I utgångsläget är det enbart LG Watch Urbane som kommer att ha stöd för Ios. För övriga befintliga Android Wear-klockor verkar det däremot mer dystert, men Google säger att alla kommande klockor med deras system, som Huawei Watch, andra generationens Moto 360 och Asus Zenwatch 2 exempelvis kommer att fungera med Ios. Tydligen ska det bero på att Google vill att alla klockor ska fungera med Ios direkt utan att användaren ska behöva uppdatera mjukvara (vilken förvisso förenklar, men det var väl en snål förklaring ändå?)

När det kommer till mjukvarustöd är det inte riktigt lika skojigt som till Android såklart. Iphoneanvändare med en Android Wear-klocka kommer att ha tillgång till notifikationer, kort från Google Now och stegräkning via Google Fit, men något direkt appstöd finns inte med direkt i början åtminstone.

Android Wear-appen ska börja rulla ut på olika marknader redan idag.