Med minimal sensorpanel?

Oneplus 6T ser ut att vara nära förestående

Det ryska certifieringsorganet Eurasian Economic Commission har certifierat en ny mobil från Oneplus.

Publicerad Uppdaterad

Radiosändande apparater måste typgodkännas av berörda myndigheter, och dessa dokument är en vanlig källa till information om kommande mobilmodeller. I det här fallet är det den ryska myndigheten Eurasian Economic Commision som rapporterat om en ny telefon från Oneplus med modellnumret A6013. Något mer får vi inte veta om mobilen av dokumenten.

Det som talar för att det rör sig om Oneplus 6T är att Oneplus de senaste två åren lanserat en uppdaterad version av sin toppmodell framåt början av vintern, och att företagets vd Pete Lau i maj i en intervju sade att man inte har några planer på att göra något annat än en eller två toppmobiler de närmsta åren.

Det som möjligen talar emot Oneplus 6T är att företagets andre medgrundare Carl Pei tidigare sagt att en Oneplus 6T bara är aktuell om det skett någon utveckling som gör det motiverat med en uppdaterad modell till hösten. 2017 var det den mer avlånga och heltäckande skärmen i 18:9-format som var den naturliga förbättringen. 2016 var det ett nytt och lite snabbare chipset från Qualcomm som stod för förbättringen. Det är inte lika självklart vari förbättringen skulle bestå 2018. Oneplus 6T har redan skärm som går runt sensorpanelen och inget nytt chipset är i sikte.

Svaret på den frågan står kanske att finnas hos Oppo. De två kinesiska mobiltillverkarna har samma ägare, och även om det är oklart hur mycket de samarbetar har vi ofta hos Oppo fått se mobiler komma ut som några månader senare fått snarlika efterföljare från Oneplus.

Oppos satsning den senaste tiden har varit att minimera eller helt eliminera sensorpanelen i mobilens överkant för att få ut maximalt med skärm på framsidan. Oppo Find X har en utfällbar selfiekamera medan Oppo F9 Pro har en liten droppformad sensorpanel som går in i skärmen. Det är troligen den senare lösningen som skulle kunna motivera Oneplus att släppa en uppdaterad 6T till hösten. Möjligen har man också passat på att förbättra kameran en smula när man ändå varit i farten.

En alternativ men mindre sannolik förklaring till den certifierade modellen är att det rör sig om en ny variant av Oneplus 6, kanske med annan färg och minneskonfiguration men inte tillräckligt ny för att motivera ett nytt namn. Det som talar emot detta är att Oneplus lanserat sådana varianter förr utan att de fått nytt modellnummer.

bilden ovan visar Oppo f9 Pro med dess droppformade sensorpanel.

Källa