Inte true wireless

Oneplus första trådlösa laddare och nya headset är här

Utöver de nya telefonerna släpper Oneplus även lite tillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Flaggskeppen Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro släpps i sällskap med lite olika tillbehör. Det handlar först och främst om Oneplus första trådlösa laddare. 

Första trådlösa laddaren

Laddaren heter Oneplus Warp Charge 30 Wireless Charger och fungerar tillsammans med Oneplus 8 Pro. Stöd finns givetvis också för andra telefoner som stödjer trådlös laddning med Qi-standarden, men inte med Oneplus 8 eftersom den telefonen saknar stöd för trådlös laddning.

Vi har testat den trådlösa laddaren sedan en tid tillbaka, då tillsammans med telefonen Oneplus 8 Pro. Laddaren i sig har en fast monterad sladd till vägguttag och främsta fördelen är såklart hastigheten den laddar med. Under våra tester har den klarat att ladda fullt från 0 till 100 procent på ungefär 75 minuter. 0 till 10 procent klarar laddaren på ungefär fem minuter och 0 till 50 procent går på en halvtimme. 

För att klara det så finns en relativt kraftfull fläkt på baksidan av laddaren och den ska hålla temperaturen nere. Man hör alltså när laddaren är igång om den är i ett tyst rum, men nattetid går den in i ett särskilt tyst läge så du inte ska störas av ljudet om du sover.

Headset som inte är true wireless

Med nya Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro ingår inget headset i förpackningen, utan det får du istället köpa separat om du vill ha det. Det handlar då överraskande nog om ett headset som har sladd mellan lurarna och sedan ansluter trådlöst till telefonen med bluetooth. Inget true wireless alltså, trots att den typen av headset totalt dominerar marknaden idag. Det nya headsetet heter Oneplus Bullet Wireless Z och kommer i fyra olika färger, närmare bestämt svart, blått, grönt och beige.

Priser och säljstart

Precis som telefonerna så börjar tillbehören levereras den 21 april. Den trådlösa laddaren kostar 770 kronor och hörlurarna är prissatta till 550 kronor.