Sol eller regn spelar ingen roll

Oneplus visar upp pekskärm som fungerar i regn

Ett av de stora problemen med pekskärmar kan ha fått sin lösning.

Många smartmobiler har så kallade kapacitiva pekskärmar, vilket innebär att de känner av när och var du rör vid dem med hjälp av elektricitet. Fingret leder elektricitet och ändrar flödet av elektriska fält i skärmen, något som enheten tolkar för att avgöra var på skärmen du rörde vid den.

Något annat som också leder elektricitet är vattendroppar, exempelvis regn. Det är därför som många pekskärmar kan uppträda ganska hysteriskt om du använder dem i regn eller i duschen.

Nu har Oneplus presenterat sin mobil Ace 2 Pro där man använder en teknisk man har döpt till "Rain Water Touch" där det går att använda skärmen även i regnväder. För att göra detta möjligt har OnePlus använt sig av specialdesignade kretsar tillsammans med tre nya algoritmer för att hantera pekskärmen.

Oneplus har ännu inte gått ut med speciellt mycket detaljer om vare sig tekniken eller Ace 2 Pro-mobilen, som kommer att presenteras den 16 augusti. På det sociala nätverket Weibo har man dock släppt en video där man visar upp tekniken där den jämförs med en Iphone 14 Pro.