Kopplas loss från molnet

Pebble får en sista uppdatering

Pebble-klockorna håller på att få en sista uppdatering som ska säkra att de fortsätter att fungera även när Pebbles servrar stängs ner.

Publicerad Uppdaterad

När Fitbit köpte Pebble för en struntsumma i höstas stod det snabbt klart att smartklockans saga var all. Fitbit var ute efter patent och teknik, inte klockorna som länge varit en förlustaffär.

I ett blogginlägg meddelade man de få goda nyheter man hade till Pebble-fansen. Pebbles servrar med de molntjänster som behövs för att klockorna ska ticka skulle fortsätta att köras ännu en tid, och under tiden skulle man arbeta med en uppdatering som gjorde att klockorna kunde fortsätta att fungera utan molntjänsterna, givetvis inte med alla funktioner men åtminstone utan att krascha.

Det löftet håller man nu på att uppfylla när den sista systemuppdateringen till Pebble-klockorna nu börjat rullas ut. Uppdateringen klipper banden till Pebbles servrar, vilket innebär att appbutiken kommer att försvinna, vädertjänsten kommer att sluta fungera, med mera, men klockorna kommer att fortsätta att räkna steg och ta emot notifieringar från mobilen, och för entusiasterna kommer det gå att utveckla appar och ladda in dem separat i klockorna, utan appbutiken.

Uppdateringen finns redan nu i Pebble-appen till Ios, och kommer inom kort till Androidversionen.

Källa