https://www.mobil.se/nyheter/poco-x2-bugettelefon-med-fyra-kameror
568204
Nyheter
Lanseras i Indien

Poco X2 – bugettelefon med fyra kameror

(UPPDATERAD) Poco X2 har nu blivit officiell och är uppföljaren till F1. Ser man till specifikationerna har den "ett par" likheter med Redmi K30.

Poco är ett varumärke under Xiaomi, tillsammans med Redmi, även om de båda nu påstås vara fristående tillverkare. Lustigt nog så har ändå Poco X2 exakt samma specifikationer som Redmi K30, och faktiskt samma utseende. Vi drar därför, den antagligen inte förhastade, slutsatsen att det är samma telefon. 

Vad innebär då det? Jo, det betyder att Poco X2 får en 6,67 tums FHD+-LCD (1080x2400) med en 20:9 formfaktor och en uppdateringsfrekvens på 120Hz. Men vill du kan du välja att sänka uppdateringsfrekvensen till 60Hz för att spara batteriet. För att driva telefonen har de petat in systemkretsen Snapdragon 730G. Den kommer in tre olika minnes/lagringsvarianter, 6GB RAM och 64GB lagring, 6GB RAM och 128 GB lagring eller 8GB RAM med 256GB lagring. Batteriet har en kapacitet på 4500mAh och det finns inbyggd snabbladdning. 

Telefonen är inte vattenskyddad så att den får en IP-klassning men den har en ytbeläggning som gör att vattenstänk lätt kan torkas av. 

Fyra kameror

På baksidan finns fyra olika kameror, en 64 megapixelssensor från Sony (vilket Poco X2 och Redmi K30 är de enda som använder än så länge), en åtta megapixlessensor med et vidvinkelobjektiv, en tvåmegapixelssensor med makroobjektiv och en tvåmegapixels djupsensor. På framsidan får du en 20 megapixelssensor och en tvåmegapixelss djupsensor. Kameran kan filma i 4K/30fps, vill du ha högre bildhastighet får du nöja dig med 960p i upplösning.

Laddar gör man med en usb-c och bredvid det uttaget sitter också ett 3,5mm telejack för hörlurar. Volym- och av/påknapp sitter på telefonens högra sida och en fingeravtrycksläsare är integrerad i av/påknappen. Poco X2 kommer att ha Android 10. 

Kommer till Sverige

Enligt Xiaomi i Sverige kommer Poco X2 att börja säljas i Sverige under andra kvartalet, medan Redmi K30 inte är aktuell för Sverige. Vi har inga uppgifter om svenskt pris, men med ledning av de indiska priserna gissar vi på cirka 2500 - 3000 kronor beroende på variant.