Tar sikte på mitten

Qualcomm tillkännager ny Snapdragon

Snapdragon 732G ska ge kraft till telefoner i mellansegmentet.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm utökar sitt sortiment med en ny Snapdragon som är tänkt att ge mer prestanda till mellanklasstelefoner. Den heter Snapdragon 732G och kan beskrivas som en uppföljare på 730G, fast med bättre prestanda både när det handlar om den inbyggda AI:n, processorn och grafikprocessorn.

Snapdragon 732G använder en uppklockad Kryo 470-processor på 2,3 GHz (jämfört med 2,2 GHz) och en Adreno 618 grafikprocessor med 15 procent högre prestanda än tidigare. Den har även funktioner för Qualcomms Snapdragon Elite Gaming vilket bland annat möjliggör att använda HDR i spel och inbyggd antifuskfunktion.

Den stora skillnaden ska dock enligt Qualcomm vara den fjärde generationens AI-funktion som enligt företaget ska vara dubbelt så kraftfull som tidigare generationer.

Samtidigt passar tillverkaren Poco, en partner med Xiaomi, att de kommer att lansera en mobil med Snapdragon 732G, men nämner ingenting om var, när eller hur mycket den kommer att kosta. Företaget har dock tidigare pratat om en POCO X3 NFC, vilket kan vara den aktuella telefonen.

Källa