Annons

Bantat men lovande batterikapacitet

Redmi Go är ny mobil med Android Go och pris under 1000 kr

Fem tum stor skärm, en blygsam skärmupplösning och en bantad Android-version ser vi i den här nya budgetmobilen.

Publicerad Uppdaterad

Det var i ett meddelande på Twitter som Xiaomi globalt lanserade telefonen. Det är ännu inte känt om telefonen kommer släppas i Sverige, men eftersom operativsystemet Android Go är anpassat för mycket enkla telefoner populära på marknader där mobilmarknaden är outvecklad så är chansen ganska liten. Mobil har ställt frågan om eventuell svensk lansering till Xiaomi i Sverige och fått svaret att det är tveksamt, att man alltså inte har några omedelbara planer på att göra det. 

Drygt 800 kronor

Redmi är ett varumärke från kinesiska Xiaomi och nyligen meddelade de att Redmi framöver ska fungera som ett separat varumärke skilt från Xiaomi. Priset på Redmi GO i Europa uppges enligt sajten Winfuture vara 80 Euro, motsvarande cirka 820 kronor. För det får man en liten nätt telefon med en 5 tum stor skärm, Snapdragon-processor av okänd modell på 1,4 GHz och sedan batteri på 3000 mAh vilket i kombination med den begränsade prestandan bör resultera i bra batteritid. Vidare finns en huvudkamera på 8 megapixel med fotolampa och en selfiekamera med 5 megapixel. De ska man nog inte ha några höga förväntningar på eftersom priset i det här fallet begränsar påtagligt. 

På Mobil har vi testat till exempel Moto E5 Play Go som även den har Android Go. Då drog vi slutsatsen att telefonen visserligen inte var snabb, men att bantningen Go-versionen innebär ändå är diskret och inte begränsar särskilt mycket jämfört med vanliga Android. Det finns mindre system-krävande versioner av Googles appar, som Gmail Go, Maps Go och Files Go, men du kan fortfarande välja och ladda ner appar från vanliga appbutiken i Android. Skillnaden mellan en Go-app och en vanlig app är att Go-apparna är gjorda för att ta mindre lagringsutrymme, arbetsminne och datatrafik i anspråk.

Källa