https://www.mobil.se/nyheter/referenser-i-ios-beta-skvallrar-om-ny-ipad-pro-senare-i-host
565912
Nyheter
Kan presenteras i oktober

Referenser i IOS-beta skvallrar om ny Ipad Pro senare i höst

Den som blev besviken över att Apple inte presenterade några nya Ipad-modeller i samband med förra veckans stora lanserings-event behöver kanske inte vänta så länge. Den färska IOS 12.1-betan skvallrar nämligen om att nya Ipad-modeller är på gång under hösten.

Att Apple väntar med att offentliggöra nya Ipad-modeller till ett senare höst-event än det event man traditionellt sett bjuder in till i september har hänt förr, och det ser nu ut att kunna hända igen. Det är sajten 9to5Macs Guilherme Rambo som hittat en helt ny referens i betakoden till IOS 12.1 som lyder ”Ipad2018fall” (Ipad2018höst). I den föregående IOS-betan fanns bara en liknande referens till Iphone. Sannolikt så tittar vi således på nya Ipad-modeller i samband med ett event någon gång under oktober månad, åtminstone om man ska utgå ifrån hur Apple gjort tidigare år. 

Kan bli stora förändringar

De nya Ipad-modeller som förväntas dyka upp ska bjuda på rätt rejäla förändringar, om man får tro de obekräftade uppgifter som cirkulerar. Dels ska enheterna vara rustade med Face ID, precis som alla nya Iphone-modeller, dels ska de även ha betydligt tunnare skärmkanter. I betan som nu släppts finns en hel del som tyder på att de nya Ipad-modellerna får Face ID, inte minst att man implementerat stöd för att låsa upp enheter med Face ID även i landskapsläge.