1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ring-lanserar-nya-produkter-dorrklocka-och-kamera
570176
Nyheter
falskt
Vem där?

Ring lanserar nya produkter – dörrklocka och kamera

Ny strålkastarkamera och ny dörrklocka ger dig bättre koll på omgivningarna.

Ring Floodlight Cam Wired Pro är en uppdaterad version av den fyra år gamla Floodlight Cam, och bland de nya funktionerna finns bland annat rörelsedetektering i 3D samt mörkerseende i färg. Kameran använder dessutom tekniken Audio+ tillsammans med flera mikrofoner för att både ta upp ljud bättre och eliminera ekoeffekter. 

Enheten blir dessutom lättare att placera lagligt då Floodlight Cam Wired Pro har anpassningsbara rörelsezoner samt privata zoner som begränsar övervakningsområdet efter behov. Funktionen använder bland annat 3D-teknik för att skapa dessa zoner, och sensorer mäter avståndet till objekt och startar inte kameran förrän det kommer inom avståndet för den skapade zonen. 3D-tekniken används dessutom för att skapa vad som kan liknas vid en flygkarta för hur en besökare har rört sig även innan kameran har aktiverats och användaren får en notis om att något kan vara på gång.

Anslutning kan göras antingen via trådlöst nätverk eller med kabel och användare kan hålla koll på sin utomhusmiljö samt se och prata med besökare via exempelvis mobiltelefonen eller en Alexa-ansluten enhet.

3D-rörelsesdetekteringen har också fågelvy, som ger en vy som från en flygkarta över händelseförloppet, vilket tydligt visar hur en besökare tagit sig in på tomten. Funktionen känns igen från den nyligen lanserade Ring Video Doorbell Pro 2 och ger en visuell bild av hur en besökare gått även innan en rörelsenotis har skickats. På så vis kan husägaren få en bättre förståelse för vad som händer på området när olika Ring-enheter har aktiverats.

Ring lanserar även fjärde generationens dörrklocka i form av Ring Video Doorbell 4 som bland annat har samma typ av rörelsedetektering som Floodlight Cam Wired Pro för att läsa av rörelsemönster. Den har även funktionen Re-Roll som registrerar vad som händer sekunderna innan rörelsedetektorn aktiveras, ungefär som en form av reprisfunktion. 

Den batteridrivna dörrklockan har uppkoppling till trådlöst nätverk via dual-band, en 1080p-kamera och möjlighet för tvåvägssamtal med besökare.

Floodlight Cam Wired Pro kommer att finnas till försäljning inom de kommande månaderna med en prislapp på 2799 kronor, medan Ring Video Doorbell 4 släpps den 5 maj för 2199 kronor.