Annons

Minstingen i gänget får uppföljare

Rykte: Ny Google Home Mini kallad Nest Mini på gång

Den minsta av Googles AI-högtalare ska enligt färska men ännu obekräftade uppgifter få en uppföljare mot slutet av året.

Publicerad Uppdaterad

Googles Home-högtalare finns i flera olika utföranden och storlekar. Den minsta av dem alla heter Google Home Mini och är inte mycket större än en hockeypuck. Just den varianten kommer enligt källor till sajten 9 to 5 Google att få en uppföljare framåt årsskiftet. Den nya versionen av högtalaren sägs få namnet Google Nest Mini, vilket rimmar med hur Google valt att förändra namnsättningen på produkterna i segmentet (Google Home Hub har till exempel fått namnet Google Nest Hub). Den största nyheten är att Nest Mini till skillnad från föregångaren kommer att vara rustad med en aux-ingång, som gör att man kan ansluta hörlurar eller högtalare till den. Med tanke på att ljudet i Google Home Mini inte är direkt fantastiskt, så lär det glädja många som suktar efter en Google Home-enhet som går att koppla upp mot egna högtalare. 

Bättre ljud

Samtidigt sägs den nya versionen av högtalaren få ett betydligt bättre ljud än föregångaren, och dessutom ska den gå att väggmontera direkt från kartongen utan att man behöver köpa till några externa delar. En annan nyhet sägs vara att Nest Mini kommer att kunna känna av när användaren befinner sig i närheten, detta med hjälp av en speciell närhetssensor. Exakt vilka användningsområden den förmågan öppnar upp för är svårt att sia om i nuläget, men det låter onekligen ganska intressant. Om uppgifterna stämmer så är det inte omöjligt att den nya versionen av hårdvaran kommer att offentliggöras i samband med Googles Pixel-event i oktober. 

Källa