https://www.mobil.se/nyheter/rykten-om-microsoft-surface-pro-5
562472
Nyheter
Snabbare, mer lagring, bättre batteritid

Rykten om Microsoft Surface Pro 5

Nästa version av Microsofts hybrid mellan dator och surfplatta sägs bjuda på en hel del förbättringar.

Som bekant släpptes ingen ny version av Microsoft Surface Pro nu i höst, och troligen inväntar Microsoft Intels nya generation processorer som kommer i vår. Följaktligen börjar det nu dyka upp rykten om en Surface Pro 5 som ska börja säljas i vår.

Enligt The Bitbag ska Surface Pro 5 vara försedd med Intels Kaby Lake-processorer som börjar säljas i vår. Det talar för att man satsar på prestanda framför ett fläktlöst system, men förhoppningsvis får vi som med Surface Pro 4 få se en fläktlös minstingmodell. Dessutom ska enheten vara försedd med 512 GB SSD-lagring. Om det bara gäller vissa modeller återstår att se. Enheten ska denna gång vara försedd med såväl USB typ C-port som Thunderbolt 3. Dessutom sägs batteritiden ha förbättrats.

Kanske mer intressanta är ryktena om pennan. I stället för ett utbytbart standardbatteri ska pennan nu vara laddningsbar, och laddas trådlöst via magnetfästet på plattan. Det diskuteras också om enheten ska få 4K-skärm. Det är tveksamt om det vore en bra idé, då det skulle ge marginell förbättring av bildupplevelsen samtidigt som det skulle dra mer ström och processorkraft.

Hur mycket av detta som är grundlösa spekulationer är svårt att säga, och det är inte säkert att Microsoft har bestämt hur Surface Pro 5 ska se ut ännu, men att vi får se en sådan enhet i vår förefaller allt mer troligt.

Källa