Rykte: S5:ans specar bekräftade

”S5 får snabbladdande 2900mAh-batteri”

Rykteskvarnarna maler på - nu uppger SamMobile att specifikationerna till Galaxy S5 är bekräftade. Bland nyheterna finns QHD-skärm, 16-megapixelskamera och ett 2900mAh-batteri.

Publicerad Uppdaterad

Specifikationerna för uppföljaren till toppmodellen Galaxy S4 kan vara avslöjade redan nu, flera månader innan lansering. 

Sajten SamMobile uppger att man har varit i kontakt med en insider-källa hos Samsung som har delat med sig av information om Galaxy S5.

Dessa uppgifter kan sammanfattas på följande sätt:

 • Galaxy S5 släpps i två versioner: En med systemchippet Exynos 6 samt en med Snapdragon 805 från Qualcomm.
 • Två olika modeller av luren där ena har ett skal av plast, och den andra ett av metall.
 • 5,25-tum stor super amoledskärm med QHD-upplösning, 2560 gånger 1 440 bildpunkter.
 • 16-megapixelskamera
 • Android 4.4 KitKat
 • Batteri med ny li-on-teknik

  Nya rykten gör också gällande att Galaxy S5 kommer att vara utrustad med ett 2900mAh-batteri, vilket kan jämföras med 2600mAh-batteriet som finns inuti Galaxy S4.

  Batteriet i S5:an uppges vara ett ny typ av Li-on-batteri som kan härbärgera 20 procent mer energi än batterierna på dagens marknad. Det här ska göra det möjligt att använda ett kraftfullare batteri i Galaxy S5 utan att batteriet för den delen behöver växa i storlek.

  Det nya batteriet uppges också laddas snabbare, och ska vara fulladdat igen på under två timmar. Hur bra ett 2900mAh-batteri klarar av att hålla igång en telefon med stor skärm och QHD-upplösning återstår att se.

  Kan lanseras i april

  Mobil.se har tidigare rapporterat att Galaxy S5 kan lanseras i april. Uppgifterna kommer från en intervju som Lee Young-hee, toppchef inom Samsungs mobila verksamhet, gjorde med Bloomberg.

  Det sägs även att Samsung planerar att lansera Galaxy S5 Mini och Galaxy S5 Zoom kort efter att Galaxy S5 har visats upp för världen.

  Källa