Annons

Testa i beta

Så får du fingeravtryck i BankID för Android

Nu kan du välja fingeravtryck istället för sifferkod när du loggar in till banken. Vi har testat.

Publicerad Uppdaterad

Mobilt Bank ID används allt flitigare och kan utnyttjas hos inte bara banker utan även när du deklarerar, loggar in hos Försäkringskassan och hos en rad andra aktörer. Nu kan du som har en Android med fingeravtrycksläsare ladda ner betaversionen av Mobilt Bank ID för att få möjlighet att logga in till banken med fingeravtryck och slippa sifferkoden.

Anmäl dig till testen

För att kunna ladda ner betaversionen av appen måste du först anmäla dig som testare. Instruktioner för att göra det finns att hitta på Bank ID:s webbplats, men det är enkelt och om du har Mobilt Bank ID sedan tidigare behåller du din inloggning i appen så du slipper ladda ner ditt Bank ID på nytt i appen. Om du under betatestet däremot stöter på problem och vill återgå till den vanliga appen behöver du ladda ner ett ID från din internetbank på nytt.

För att anmäla dig som testare ska du anmäla dig på Bank ID:s forum för betatestare med den e-postadress du använder för appköp i Google Play. Sedan går du till beta-länken i Googles appbutik och följer instruktionerna där. När det är klart finns sedan appen tillgänglig för dig i appbutiken och du kan välja att uppdatera till den.

Funkar felfritt

När vi testar med en Samsung Galaxy S7 fungerar fingeravtrycksavläsningen i appen bra. För att aktivera funktionen måste du gå till inställningar i appen och där kan du aktivera fingeravtryck för inlogg såväl som signering.  När du väljer att logga in syns knappsatsen för att skriva in säkerhetskoden, men över den ligger rutan som uppmanar dig att hålla fingret mot fingeravtrycksläsaren. Om avläsningen inte skulle fungera eller om du själv väljer att avbryta kan du alltid välja att istället trycka in sifferkoden.

Som alltid med betaversioner så kan det förekomma buggar och problem men när vi testat har funktionen fungerat felfritt. Det är inte känt när fingeravtrycksläsning kommer till den skarpa versionen av appen, men det bör inte dröja särskilt länge.

Ios-versionen av Mobilt Bank-ID har haft stöd för fingeravtryck med Apples Touch ID sedan våren 2016.

Källa