Smartstraps

Så funkar Pebbles smarta tillbehör

Pebble har visat upp hur externa tillbehör ska fungera till deras klockor. Det handlar om klockarmband med extra funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Pebble i sig är en ganska enkel klocka och även om Pebble Time utökar funktionaliteten handlar det fortfarande om en ganska enkel historia som saknar många av de funktioner vi hittar i exempelvis Android Wear-klockor.

I samband med att metallversionen av Pebble Time, Pebble Time Steel, utannonserades på Pebbles Kickstarter-sida (som i skrivande stund har samlat in 15 miljoner dollar av 500 000 begärda) visade de även upp konceptet smartstraps. 


Det handlar om riktlinjer för tredjepartstillverkare för att kunna lägga till funktionalitet via armband till klockan. Tillbehören kan bland annat vara GPS-mottagare eller pulsmätare och strömmen till dessa ska kunna tas från klockan. Än så länge har Pebble bara visat upp hur det är tänkt att fungera och det är i dagsläget inte klargjort om de kommer göra några egna armband till klockorna eller om de helt kommer att förlita sig på tredjepartstillverkare.