Annons

Chipbristen

Samsung: "Då tar chipbristen slut"

Kameran på Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S21 Ultra.
Kameran på Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S21 Ultra.

Samsung har meddelat vid ett möte med partners och leverantörer att chipbristen kommer att vara över till våren och vi fick samtidigt veta vilka åtgärder som Samsung har tagit för att se till att de inte ska drabbas så hårt av den fortsatta bristen.

Publicerad Uppdaterad

Ingen har väl missat halvledarbristen som påverkar de flesta branscher som sysslar med någon form av elektronik. Men som tur var har Samsung meddelat när den kommer att ta slut och vad de ska göra för att minska dess påverkan (på Samsung). 

Hittills har bristen på halvledare gjort så att, om man får tro allt man läser, Samsung bland annat skjutit upp S21 FE till nästa år och lanserat A52 5G och A72 mer begränsat än vad som först var tanken. Rykten som florerat har gjort gällande att Samsung har tagit dessa beslut för att garantera att de har komponenter till sina toppmodeller som de helst ser sig sälja fler av. 

För att minska hur bristen påverkar dem under nästa år har de enligt källor beslutat sig för att lagerföra chip i fyraveckors perioder istället för i tvåveckorsperioder och dessutom ska de ha skrivit kontrakt på årsbasis med sina partners inom halvledartillverkning för att vara säkra på att kunna tillverka den mängd som krävs. 

Samsung menar att bristen kommer att vara över runt det andra kvartalet 2022. Exakt vad de baserar den tidpunkten på är dock oklart. Andra experter på området har sagt att bristen sannolikt kommer att pågå i flera år framöver.

Källa