Ledtrådar kring Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 ryktas få en rad olika uppgraderingar

Samsungs kommande flaggskepp i S-serien ligger ungefär sex månader in i framtiden, men de första ledtrådarna kring specifikationerna börjar dyka upp.

Publicerad Uppdaterad

Det är publikationen Chosun som har publicerat information om vad an hävdar kommer att bli specifikationer för Samsungs kommande S24-modeller.

En av de större och bokstavligt talar mer synliga uppgraderingarna är användandet av 13:e generationens (M13) OLED-paneler. Dessa ska enligt uppgift både vara tunnare och mer strömsnåla än M12-panelerna som sitter i Galaxy Z Fold 5 och Galaxy Z Flip 5, man även de kommande Iphone 15-modellerna förväntas använda paneler av M12-modell. Det är dock inte säkert att alla tre modellerna kommer att få den nya panelen - Ultra-modellen ska komma att få den men sedan är det upp till produktionsskalan om även S24 och S24 Plus kommer att få den.

Man uppger även att basmodellerna av Galaxy S24, Galaxy S24 Plus och Galaxy S24 Ultra kommer att utrustas med 12 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring. Galaxy S24 Ultra förväntas även få en variant med 16 gigabyte arbetsminne.

Man tar även upp användandet av processorer, och säger att Samsung kommer att använda sig både av sin egen Exynos 2400-processor och Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3. Däremot förekommer det en del osäkerhet ifall de olika processorerna kommer att användas i olika geografiska regioner som i Galaxy S22 och tidigare modeller, eller om man istället kommer att basera valet av processor på S24-modell.