Samsung på IFA 2017

Samsung Gear Sport är nya smartklockan

Med en ny sportfokuserad smartklocka ska Samsung ta nästa lilla steg framåt. Dessutom fick vi ett nytt aktivitetsband och hörlurar.

Publicerad Uppdaterad

Istället för fokus på mobilt och bärbart så fick vi se en hel sel nyheter inom tv, gamingskärmar och tvättmaskiner. Men vi fick även bevittna lanseringen av tre wearables, närmare bestämt den nya uppdaterade smartklockan Gear Sport som i stort bygger vidare på förra årets Gear S3 med få nyheter. Mycket av nyheterna Gear S3 fått sedan lanseringen hittar vi även i Gear Sport, som möjligheten at spela musik fristående från mobilen med Spotify direkt i klockan.

Även träningsarmband

Utöver klockan släppte Samsung även fitnessarmbandet Gear Fit2 Pro som har Spotify den med, men även app från Speedo tack vare ett nytt samarbete mellan Samsung och Speedo och från Under Armour. Temat under lanseringen var att Samsung skapar det nya normala, som blir en integrerad del av din vardag och lanseringen handlade alltså även om hur du kan styra tvättmaskinen från mobilen eller för den delen från kylskåpet, eller Family Hub som Samsung kallar det. Förhoppningen från Samsungs sida är att man ska kunna driva den här digitaliseringen tack vare sin styrka i så många grenar inom hemelektroniken. Men man poängterar även behovet av öppna standarder och har tagit ett par egna initiativ på området för att prylar ska kunna prata med varandra även om de kommer från olika tillverkare.

Samsung Gear Sport är utseendemässigt snarlik Samsung Gear S3 Frontier och vi har efter presskonferensen kunnat känna på klockan som ger ett sportigt intryck även om det är svårt att skapa sig en uppfattning när den sitter fast i demoavdelningen här. Klockan ska i alla fall känna av dina aktiviteter automatiskt, den är vattentålig till 50 meter, den kan hjälpa dig hålla vikten lovar Samsung och den synkar mot Samsung Health i mobilen. Precis som föregångaren har den GPS. Samsung själva erbjuder ett par olika armband i olika design men vanliga klockarband ska fungera även de så länge de är i måttet 20 mm.

Mer om aktivtetsarmbandet

Grar Fit2 Pro är aktivitetsbandet som lanserades ikväll och det har som sagt Spotify och appar liksom så klart stegräknare. Den kommer i två färger, svart och röd och är även den vattentålig. Under simträningen kan den känna av vilket simsätt du använder samt räkna längdtider.

Den tredje bärbara prylen utöver klockan och träningsambandet var en ny version av hörlurarna Icon X kallade Gear Icon X 2018. Liksom föregångarna lagrar de musik direkt i lurarna så du kan lyssna på musik utan att ha vare sig klocka eller telefon med dig.