Minilurar

Samsung lanserar Gear Fit 2 och IconX

Extremt små hörlurar och ett nytt fitnessarmband är vad Samsung bjuder på.

Publicerad Uppdaterad

Så blev de äntligen officiella, Gear Fit 2 och IconX. Både fitnessarmbandet och hörlurarna har ploppat upp på radarn under en längre period, men nu är det alltså dags för skarp lansering.

IconX som släpps framåt juli/augusti här i Sverige för ungefär 2200 kronor är onekligen det coolaste paketet av de två. Det är två trådlösa in ear-lurar utan sladd mellan varandra och där den ena av lurarna även har inbyggd optisk pulsmätare i stil med vad vi sett från bland annat Jabra tidigare. Lurarna är även svettsäkrade, räknar steg och väger in på nätta 6,3 gram stycket. Kopplat med Samsungs S Health finns även en röstcoach. Pulsmätningen är dock inte beroende av S Health, utan kan kopplas in som ett vanligt pulsband till den träningsapp du använder. 


Med den minimala storleken är det kanske inte så förvånande att batteritiden landar på 3,6 timmar. Däremot medföljer det en pillerformad förvaringslåda med extrabatteri som ska klara av att ladda lurarna fullt två gånger, så med avbrott för laddning kan du nog få ut tio timmar ur det hela.Vi fick testa dem som hastigast (avstängda dock) och även om vi inte hann lära oss hur Samsung hade tänkt sig med fäste av gummikroken i örat kändes det som att de satt bra ändå.Gear Fit 2

Intressant, men betydligt mindre spännande eftersom vi redan har kunnat läsa manualen till armbandet, är Gear Fit 2. Givetvis handlar det om en uppföljare till Gear Fit, som släpptes 2014. Även denna gång får vi pulsmätare, en mängd träningsfunktioner (dock inte simning i dagsläget, trots att enheten i sig är vattenskyddad för det och många konkurrenter klarar det) och notifikationer från telefonen. Designen med böjd oled-skärm känns igen från senast, men denna gång är själva enheten betydligt smidigare än vad den var sist.Fit 2 är även anpassad för att bättre fungera utan telefonen, främst eftersom den har inbyggd GPS. Du kan även ladda ner musik till bandet och koppla till ett par bluetooth-lurar för att inte behöva ta med dig telefonen ut på löprundan alls, utan det synkas ihop med luren när du är färdig och tillbaka. Givetvis håller den koll på steg och har en tight integration mot S Health för en bunt andra tränings- och hälsofunktioner.


Beroende på användning håller batteriet i 4-5 dagar som mest, men såklart mindre om du kör GPS-funktionen frekvent. Klockan ska släppas i butik den tionde juni för ungefär 2000 kronor och kommer att fungera med alla Android-enheter som kör version 4.4 och uppåt samt har mer än 1,5 gigabyte arbetsminne ombord.