Nya sensorer

Samsung sägs utveckla kamerasensor med 250 megapixel

Samsung ligger redan i topp med sin 108-megapixelssensor och den kommande 150-megapixelssensorn kommer sannolikt att befästa det. Nu ryktas det om att de håller på att utveckla en sensor med 250 megapixels upplösning.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte legat på latsidan när det gäller sensorer för smartphones den sista tiden. Senast lanserades deras S20-serie med den högupplösta 108-megapixelssensorn och man har meddelat att man utvecklar en sensor med 150 megapixlar som nästa steg.

Efter att ha blivit klara med produktionen av den kommande 150-megapixelssensorn har Samsung, enligt rykten, trappat upp ytterligare. 150 megapixelssensorn var redan den imponerande och sägs dyka upp i modeller från Xiaomi redan i år, för att sedan följas av Oppo och Vivo. 

Rykten säger nu att Samsung har börjat utveckla en 250-megapixelssensor, ryktena säger inget om storleken på den här sensorn. Men om man utgår ifrån att den ska hamna i smartphones kan man ju gissa att den inte kommer att vara speciellt stor. Vissa påstår därmed att det är möjligt att den skulle kunna bli uppemot en tum, men eftersom ingen officiellt vet något ännu är det bara spekulationer. Frågan är om en så pass stor sensor skulle göra succé i en smartphone där det redan är snålt med utrymme. 

Nio pixel blir en

Vilken binningsteknik som kommer att användas är inte heller sagt, men vissa menar att det borde vara rimligt att de använder sig av 9-1-teknik, vilket skulle ge bilder på 27 megapixels upplösning. 

Hur den här sensorn faktiskt kommer att se ut och fungera, eller om den ens kommer att existera får vänta för att få reda på. 

Källa