Samsung Z

Samsungs första Tizentelefon lanserad

Tillsammans med Intel släpper nu Samsung sin första kommersiella Tizentelefon.

Publicerad Uppdaterad

Vi var väl inte helt övertygade av Tizen när vi tittade närmare på det tidigare i år, men det hindrade inte rykten om en telefonlansering under maj (tillsammans med det faktum att klockorna Gear och Gear 2 kör systemet numera). Maj kom och gick som bekant, men två dagar efter månadens slut passade ändå Samsung på att lansera en Tizentelefon under namnet Samsung Z.

Telefonen är utvecklad i samarbete med Intel och har i allmänhet rätt okej specifikationer. Systemchipet (troligen från Intel) är begåvat med fyra processorkärnor på 2,3 gigahertz vardera tillsammans med två gigabyte arbetsminne. Skärmen landar på 4,8 tum med 720p-upplösning och Amoled som skärmteknik. Minneskortplats kombineras med 16 gigabyte inbyggt minne och på baksidan återfinns såväl en kamera som fingeravtrycksläsare och pulsmätare. 

Telefonen ska släppas i samband med Samsungs utvecklarkonferens för Tizen under morgondagen och sedan kommer Ryssland att vara först ut med att få den i vanliga butiker. Däremot finns det inget spikat pris ännu.