https://www.mobil.se/nyheter/sannolikt-f-r-vi-tre-iphone-modeller-ven-i-r
565121
Nyheter
Fler uppgifter tyder på att ryktena stämmer

Sannolikt får vi tre Iphone-modeller även i år

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/iphonex-2.jpg?itok=yEApmOJd', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/iphonex-2.jpg?itok=TF9ehYIe', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/iphonex-2.jpg', w: 2000, h: 1335, title: ' ' },]
Apple gick 2014 från att släppa en Iphone-modell om året till att släppa två. Och 2017 släppte man för första gången tre enheter under samma höst. Den trenden tycks hålla i sig, om man får tro färska uppgifter från RBC Captial Markets analytiker.

Hösten 2017 fick vi se Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X bli verklighet. Det var första gången som Apple släppte tre telefoner i samma veva. Det har sedan dess förekommit en hel del rykten om tre nya Iphone-modeller även i år, så det är inte direkt oväntat att analytiker nu med stor säkerhet hävdar att trenden håller i sig även 2018. RBC Captial Markets-analytikern Amit Daryanani hävdar att Apple kommer att släppa årets samtliga Iphone-modeller samtidigt och att det ska handla om en uppföljare till Iphone X, en Plusvariant av samma telefon samt en billigare 6,1-tumstelefon med LCD-skärm. Uppgifterna stämmer överens med vad Apple-analytikern Ming-chi Kuo tidigare hävdat. 

Tror mest på LCD-telefonen

Enligt Daryanani så kommer sannolikt LCD-varianten att sälja bäst. Detta primärt till följd av en förhållandevis förmånlig prissättning. Han hävdar dessutom att källor till honom uppgivit att telefonen kommer att vara rustad med 3D-sensorer, troligen i stil med Face ID på Iphone X alltså, samt att han tror det finns potential att förse enheten med ett förhållandevis kraftfullt batteri. Med tanke på hur samstämmiga uppgifterna kring årets Iphone-modeller varit så här långt, så kan vi ha en ovanligt klar bild av vad vi har att vänta oss från Apple på mobilsidan i år.