https://www.mobil.se/nyheter/sista-iphonemodellen-med-lcd-skarm-slapps-i-host
566484
Nyheter
Källor med insyn hävdar

”Sista Iphonemodellen med LCD-skärm släpps i höst”

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/img_0126.jpg?itok=wd1QBVqs', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/img_0126.jpg?itok=7wtffgTv', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/img_0126.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Enligt källor med insyn i Apples produktionsplaner så kommer den sista Iphonemodellen med LCD-skärm att lanseras i höst. Därefter sägs Apple gå över helt och hållet till OLED-skärmar.

Spekulationerna kring när Apple kommer att ta steget fullt ut och enbart producera Iphone-enheter med OLED-skärmar har varit igång ett tag. Analytiker och industrikällor har varit oeniga kring om skiftet ska komma redan i år, eller om Apple väljer att vänta ett tag med övergången. Och nu kommer uppgifter från personer med insyn i Apples produktplaner som gör gällande att samtliga 2020 års Iphonemodeller kommer att ha OLED-skärmar. Om uppgifterna stämmer så betyder det sannolikt att uppföljaren som Apple sägs ha på gång till Iphone XR blir den sista Iphonemodellen med LCD-skärm. 

Japan Display i ett tufft läge

Det har redan tidigare kommit uppgifter om att Apples LCD-leverantör Japan Display ska ha försökt få hjälp av investerare med en kapitalinjektion inför skiftet till OLED. Företaget sitter onekligen i en tuff sits om uppgifterna är korrekta, då inte mindre än hälften av företagets intäkter under förra året kom från just Apple. Man bör dock inte dra alltför stora växlar på rykten av det här slaget. 

Ämnen