En till som lyssnar på befallningar

Sonos utvecklar egen röstassistent

Sonos röstassistent uppges ha musik och musikkommandon som specialintresse.

Publicerad Uppdaterad

Elektronikföretaget Sonos, kanske mest kända för sina smarta högtalare och sitt samarbete med Ikea för deras smarta högtalare, planerar att släppa en egen röstassistent. Detta enligt publikationen The Verge som dessutom säger att den kan komma att lanseras inom några veckor.

Röstassistenten, som kommer att heta Sonos Voice Control och lystra till "Hey Sonos", är tänkt som ett alternativ till Amazons Alexa och Google Assistent men vara mer inriktad på musik.

Assistenten ska enligt en läckt rapport vara snabbare än sina konkurrenter på att hantera musikrelaterade kommandon och kommer att ha stöd för streamingtjänster inklusive Apple Music, Amazon Music, Deezer, Pandora och Sonos Radio. Däremot verkar det som att varken Spotify eller YouTube Music verkar få något officiellt stöd i assistenten, i vart fall inte till en början.

En annan stor skillnad för Sonos Voice Control jämfört med exempelvis Google Assistent and Alexa är att den uppges vara mer privat för användaren och inte spela in och lagra röstkommandon på servrar på internet för att förbättra sin röstigenkänning.

En potentiell lösning både för de snabbare svarstiderna och att inte lagra röstkommandon är att Sonos kan komma att presentera en specialkrets som dedikerat hanterar alla röstkommandon lokalt, i så fall återstår det att se hur detta kan komma att påverka tjänstens möjligheter att ”lära känna” användares röster och kommandon.

Sonos Voice Control uppges komma att fungera med alla Sonos-produkter som använder S2-programvaran.

Källa