Så kraftfull blir den

Specifikationerna på Samsung Galaxy Note 20 Ultra i stor läcka

Specifikationerna för Samsungs har sluppit ut i friheten.

Publicerad Uppdaterad

Det är fortfarande några dagar kvar till Samsungs kommande evenemang där de ska avslöja nya produkter, men redan nu har specifikationerna för deras Galaxy Note 20 Ultra dykt upp i sin helhet. Enligt bilder och information som har publicerats av WinFuture kommer enheten att ha en 6.9 tum stor Super AMOLED Infinity-O-skärm med WQHD-upplösning (3200x1440 pixel) och proportionerna 19,3:9 samt stöd för HDR10+. Det kommer även att vara en av de första mobiltelefonerna som skyddas av Gorilla Glass 7. Skärmens uppdateringsfrekvens ska vara 120Hz men vara justerbar för att användaren ska kunna välja att sänka batteriförbrukningen.

Telefonen kommer att lanseras med Android 10 och One UI 2.x med en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen och stereohögtalare från AKG.

Under "motorhuven" kommer det att finnas en Exynos 990 processor, 12 gigabyte arbetsminne och 256 eller 512 gigabyte UFS 3.1-lagring plus plats för ett Micro-SD-minneskort. Samsung kommer att skicka med sin ultrasnabba S-penna så klart, eftersom det är Note-seriens signum.

Övriga funktioner inkluderar bland annat dubbla SIM-kortsplatser samt stöd för eSIM, och anslutningsmöjligheter i form av GPS, 5G, LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC och USB 3.2 Type-C.

På telefonens baksida finns en trippelkamera som inkluderar en 108 megapixels vidvinkelkamera med "dual-pixel autofocus", autofokus med laser och möjligheten att spela in i 8K-upplösning med 30 fps. De övriga två kamerorna är en 12MP kamera med ultravidvinkel samt en 12MP-kamera med en periskopliknande lins för 5x optisk zoom. Däremot verkar Samsung ha struntat i funktionen 100x Space Zoom och har nu maximala 50x digital zoom.

På framsidan finns en 10MP självporträttskamera med dual-pixel autofokus.

Tydligen ska det även finnas ett samarbete mellan Samsung och Microsoft för att göra Galaxy Note 20 Ultra optimerad för molnspelande via Xcloud, vilket skulle innebära att det vid lansering skulle finnas fler än 100 speltitlar tillgängliga för telefonen via Xbox Game Pass.

Det fysiska formatet på telefonen är enligt uppgifterna 164,8 x 77,2 x 8,1 millimeter och den kommer att drivas av ett batteri på 4500 mAh med stöd för bland annat 45W snabbladdning och trådlös laddning. IP68-klassificering skyddar enheten mot damm och vatten.

Den kommer att släppas i minst två färger: Mystic Black och Mystic Bronze.

Källa