QR-läxa

Studentrabatt med Seqr

Foto: Seqr

Mecenats studentkort kopplas till den mobila betaltjänsten.

Publicerad Uppdaterad

Lagom till att universitetens och högskolornas korridorer åter fylls med kaffekoppar och tentaångest meddelar Mecenat i dag att man inledett ett samarbete med Seqr. Det innebär att runt en halv milljon studenter kan koppla sina Mecenatkort till Seqr-appen och på så sätt utnyttja studenterbjudanden direkt vid köpet hos butiker och restauranger som är anslutna till Seqr.

– Samarbetet med SEQR är väldigt naturligt, mobilen är huvudkanalen för Sveriges studenter och de efterfrågar smarta digitala tjänster, säger Jonas Levin, vd för Mecenat i ett pressmedddelande.

Mecenatkortet är ett av två nationella student-ID och rabattkort som ges ut i samarbete med Sveriges studentkårer. Mecenatkortet finns sedan tidigare som app för Android och Ios och erbjuder de studenter som inte har en smartphone att hämta reseintyg för kollektivtrafiksrabatt som SMS. 

Det andra, Studentkortet, finns som app för Android, Ios och Windows Phone. 

– Samarbetet med Mecenat är ett typexempel på möjligheterna vi kan erbjuda med Seqr som är så mycket mer än bara betalningen, säger Peter Fredell, vd för Seamless, som tillhandahåller Seqr.

 Seqr erbjuder bland annat mobila betalningar, pengaöverföringar och presentkort. Användare skannar en QR-kod vid kassan för att betala och ta del av sina erbjudanden.