Annons

"Vi har sålt slut"

Tillfälligt stopp för Telenors husdjurs-abonnemang

Det var i mars som Telenor utökade sitt familjeabonnemang med möjligheten att addera aven ett abonnemang för hunden eller katten i form av en gps-tracker som djuret kan ha i halsbandet. Den möjligheten är nu borta.

Publicerad Uppdaterad

Minitracker heter produkten som Telenor använde när de lanserade sitt husdjursabonnmeang tidigare i år. Det nya abonnemanget kostade 99 kronor i månaden och inkluderade då gps-trackern som gör det möjligt att ringa till halsbandet och både höra vad hunden gör och tala till den. Trackern gjorde det även möjligt att se på en karta i en app eller på webben var hunden befann sig i realtid samt att se positionen i efterhand. Nu är dock all infomration om abonnemanget och gps-trackern Minifinder borta från Telenors hemsida. Det går heller inte att teckna husdjursabonnemanget.

När Mobil når Telenor och frågar om saken säger man att stoppet är tilfälligt.

– Vi har sålt slut på produkten lite snabbare än väntat och har därför plockat bort informationen från vår webbblats, säger kommunikationschefen Niclas Bergervik på Telenor.

Kommer ni att återuppta försäljningen?

– Ja, vår ambition är att kunna erbjuda vårt hundabonnemang så snart som möjligt igen, säger han.

Även på tillverkaren Minifinder som gör gps-trackern i fråga bekräftar man för Mobil att samarbetet med Telenor fortlöper. Minifinder Atto som produkten heter säljs även direkt av tillverkaren Minifinder och köper man den där kan man välja mellan att köpa den med ett kontantkort för 2299 kr, men då utan möjligheten att se position på en karta. Med ett abonnemang för 89 till 149 kronor per månad beroende på bindningstid blir det möjligt även att se position i app och på webbplats samt få historik. Då blir även engångskostnaden för sändaren lägre. 

Minifinder Atto är lite mindre än en tändsticksask och säljs av tillverkaren separat samt tillsammans med hund- eller katthalsband.

Källa