GPS, puls och väderguru

Tre nya Fitbit-modeller läckta

Det verkar som om Fitbit har några riktigt intressanta aktivitetsmätare på gång. Tre stycken för att vara exakt.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit är den tillverkare av aktivitetsmätare som har absolut störst andel av marknaden i dagsläget. Detta trots att deras första handledsburna enhet med skärm, Fitbit Force, togs bort från marknaden tidigare i år till följd av irriterad hud hos användare. Det gör att deras senast släppta enhet är Fitbit Flex, en förhållandevis enkel handledsburen historia utan skärm, som visades upp på CES-mässan i början av 2013. 

Såvida Fitbit inte vill försöka göra stor sak av en nylansering av Force är det alltså hög tid att de uppdaterar sin arsenal av enheter och enligt en varumärkesregistrering är det just var företaget planerar.

Fitbit har nämligen registrerat Fitbit Surge, Fitbit Charge och PurePulse (utan Fitbit-varumärket, vilket gör det hela lite intressant). Enligt Techcrunch avslöjar ansökan att de tre enheterna ser ut på följande sätt:

PurePulse ska mäta din puls optiskt tillsammans med tid, steg, sömn, kalorier, aktivitet, intensitet och vilken typ av träning du utför. Enheten ska precis som Flex och Force bäras på handleden och ska ha en skärm för att visa ovanstående information.

Fitbit Charge är en slags lillebror till den tredje enheten i varumärkesansökan. Charge har samma specifikationer som PurePulse och det enda som skiljer dem åt är att Charge även ska kunna visa upp notifikationer från telefonen, precis som Force kunde innan den avlivades.

Fitbit Surge ser ut att kunna ge sig på såväl aktivitetsmätarmarknaden som sportklockor i allmänhet. Utöver hela batteriet med funktioner som PurePulse och Charge visar upp ska det nämligen finnas bådeen GPS och ”atmosfäriska sensorer” inbyggda. Vad det senare innebär i praktiken vet vi inte riktigt, men en höjdmätare för att räkna steg är nog det minsta vi kan förvänta oss. Antagligen är sensorer för temperatur, fukt, lufttryck och koldioxid inte allt för långt borta i tankebanorna heller, men att få med hela klabbet i samma enhet känns lite svårt. Om det blir någon som helst kärlek för bältesburna enheter som One eller Zip återstår dock att se.

Hur det ser ut med batteritid på så pass mycket mer avancerade enheter vet vi inte, precis som att vi inte har någon som helst koll på pris, design eller lanseringsdatum heller. Men vi lovar att hålla utkik efter det och hojta så snart något dyker upp.